Wat te doen bij ruilen/retourneren?

Als de producten die u besteld hebt niet aan uw verwachtingen voldoen, mag u deze, mits ongebruikt en in originele verpakking, retourneren. Wanneer een product defect blijkt (bijvoorbeeld cd) wordt meestal een nieuw artikel geleverd, of indien dit niet mogelijk is, wordt het geld teruggegeven. Annuleert u de bestelling, nadat de bestelling aan u verzonden is, dan is Momtazah genoodzaakt u de verzendkosten in rekening te brengen. Kijk in onze algemene voorwaarden voor alle details betreffende uw recht op retour.

Alle annuleringen dienen schriftelijk aan Momtazah kenbaar te worden gemaakt. Dit kan via e-mail of post. U dient in uw schriftelijke annulering in ieder geval uw volledige naam en factuurnummer te vermelden. Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen) hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig. Klanten uit landen buiten Nederland dienen tevens het IBAN en BIC/Swift nummer van hun eigen bank te vermelden.

Let op! Het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Momtazah heeft gedaan.

Download retourformulier